Férfiak két csoportja kért segítséget a hegyimentőktől

2022. április 6., 15:37

Április 5-én, kedden a Rahói járásban található Máramaros-hegység kárpátaljai részén két embercsoport szorult segítségre a hideg időjárás miatt.

Az első üzenet 7 óra 5 perckor érkezett a mentőszolgálathoz. Egy 7 fős csoportnak, köztük egy idegenvezetőnek segítségre volt szüksége. A hegyimentők a határőrökkel együtt keresték őket. Utóbbiak a Liszicsa-havasokon egy elhagyott erdészházban találták meg az embereket. A hegyimentők Terebesfejérpatak (Gyilove) településre szállították a téli időjárás miatt bajba került „turistákat” és átadták őket a határőröknek.

Ugyanaznap reggel 9 óra 40 perckor hívás érkezett arról, hogy egy apa és fia (kijevi lakosok) előző nap a hegyekbe mentek, és azóta nem tartották a kapcsolatot rokonaikkal. A két férfi utolsó ismert tartózkodási helye a Sztrung-havasok volt. A hegyimentők azonban ott nem találták az elveszetteket. Az önkéntesek éjszaka a román oldalon találtak rá a fiúra, akinek a lábán fagyási sérülések jelei voltak. A keresés során egy férfi holttestet is találtak. Ukrajna területére történő szállításuk folyamatban van.

(Facebook/RV)