A Dinamo Kijev nemrég jelentette be, hogy mely csapatokkal kíván barátságos mérkőzéseket játszani jótékonysági céllal

2022. április 10., 14:40 , 1103. szám

Az ukrán élvonalban szereplő Dinamo Kijev bejelentette, hogy az elkövetkező hónapokban barátságos mérkőzést játszik több híres európai klub ellen is. Ukrajnában zajló háború miatt február óta felfüggesztették az ukrán labdarúgó-bajnokságot.

A Dinamo leszögezte, hogy Ukrajna vezetésének és támogatásának köszönhetően Kijev barátságos mérkőzések sorozatát rendezi menő európai csapatokkal! Ezért a kijevi csapat teljes játékosállománya, illetve szakmai stábja szabadon elhagyhatta az országot.

A Dinamo Kijev a hivatalos honlapján megerősítette, hogy 2022 áprilisa és júniusa között barátságos mérkőzést játszik számos európai klubbal. Az összecsapásokat a következő szlogennel rendezik meg: „Mérkőzés a békéért! Állítsuk meg a háborút!” A meccsek célja, hogy felhívják a figyelmet az Ukrajnában zajló szörnyű háborúra és adományokat gyűjtsenek a civil emberek megsegítésére.

A Dinamo összes jótékonysági mérkőzését ukrán és európai tévécsatornák is közvetítik majd.

A mérkőzések hivatalos dátumait később hozzák nyilvánosságra, így egyelőre még ezek nem ismertek. Az viszont igen, hogy az ukrán együttes olyan klubok ellen lép majd pályára, mint az AC Milan, a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain, az FC Barcelona, a Benfica, továbbá az Ajaxszal, a Sporting CP-vel, a Basellel, a Legia Varsóval és a Steaua Bukaresttel is összemérheti tudását.              

D. P.