Sportnapot szervezett tagcsaládjai számára a KMNE

2022. május 8., 09:03 , 1107. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) programjaival aktív közösségépítő szerepet tölt be a tagcsaládjai körében. A korábbi alkalmak nagy sikerére való tekintettel a KMNE újra családi sportnapot szervezett május 7-én, melynek a beregszászi Barátság Stadion adott otthont.

Tarpai József, a KMNE elnöke emlékeztetett, a tíz éve működő egyesület első rendezvényei között már szerepelt a sportnap is, melyet a kezdetekkor évente szerveztek meg, a későbbiekben aztán félévente. Napjainkban, a jelenleg fennálló helyzetre való tekintettel hetente tartanak tornaórákat, hiszen az online oktatásban nehezen kivitelezhető a testnevelésóra megtartása, a mozgás azonban rendkívül fontos és elengedhetetlen, különösen gyermek- és serdülőkorban.

Pisták Enikő, a KMNE irodavezetője újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az eseményre körülbelül húsz család jelentkezett be, ami mintegy hetven főt jelent. „A sportnapra mindig nagy az igény, évi kétszer szoktuk megrendezni. A sportnapunk nagyszerű lehetőség arra, hogy a családok egy kicsit kimozduljanak az otthoni légkörből és egy kicsit mozogjanak is” – fogalmazott.

Az évente kétszer megszervezett sportnapon a szervezők rendszerint a gyerekek és szülők számára is élvezhető programokkal készülnek, ahol a mozgást kedvelő családok különböző ügyességi versenyeken vehetnek részt. A gyerekekből és szüleikből vegyesen összeállt hat csapat – Csipetcsapat, Katicák, Tiszaújlak, Szupercsapat, Villám és Viski bicskások – tíz számból összeállított stafétaátadó feladatokat teljesített Spenik Okszána tornatanárnő vezetésével és felügyelete alatt.

A rendezvényen részt vettek a Beregszászi járás különböző településeiről, valamint Csongorról és Viskről érkezett tagcsaládok, akik egyetértettek abban, hogy kiváló lehetőség számukra a KMNE programja, örömmel vesznek részt a foglalkozásokon, s az óvodák zárva tartása miatt megragadják az alkalmat, amikor közösségben tölthetnek el minőségi időt, s játszva kapcsolódhatnak ki.

A sportnap közös ebéddel, majd eredményhirdetéssel zárult, ami után minden jelen lévő család sportszerekkel térhetett haza.

CsA