Mintegy 300 állatgazda kapott segélyt Ungváron

2022. május 15., 18:55

Harkivból, Donyeckből, Herszonból, Mariupolból, Hosztomelből, Irpinyből, Szeverodonyeckből, Dnyiproból, Zaporizzsjából, Szlovjanszkból, Kramatorszkból és más városokból érkeztek kényszeráttelepülőkkel háziállatok Kárpátaljára. Mindannyian a háború túszai!

„Pénteken nehéz napunk volt a Bagolyvár Humanitárius Segélyközpontban! Közel 300 humanitárius segélykérelem érkezett, szóval sokan voltak! Kiszállítottuk, kiadtuk, megpróbáltuk megtalálni azt, ami mindenkinek megfelel! Több mint 700 kg állateledel »repült szét« néhány óra alatt, még »utántöltésre« is el kellett menni.

Őszintén örülök, hogy ennyi igazi ember nem hagyta el mindenek ellenére a házikedvencét!” – írta az ungvári segélyosztási akcióról a Barbosz állatmenhely vezetője, Azizján Irén (Irka Ice) a közösségi oldalukon.

Úgyszintén köszönetet mondott állandó barátaiknak, a Pomoc zvířatům UA/Допомагаємо тваринам UA, az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetségének, Thomas Tomkahazy-Hajek Yuliya Hayderovának, Kodolányi Endrének a folyamatos támogatásáért és együttműködéséért. A nemzetközi csapat állandó, napi munkája megtekinthető a Хвостата Фея vagy a Барбос oldalán.

(Facebook/RV)