Két hét alatt négy meccset is játszhat az ukrán válogatott

Labdarúgás

2022. május 17., 14:54 , 1108. szám

A legmerészebb forgatókönyv szerint két hét alatt akár négy tétmérkőzést is játszhat az idén még pályára sem lépő ukrán labdarúgó-válogatott.

A május elejétől Olekszandr Petrakov szövetségi kapitány irányításával Szlovéniában edzőtáborozó ukrán nemzeti tizenegy június elsején Skóciában lép pályára az idei világbajnokságra való kijutásért döntő pótselejtező elődöntőjében. Ukrán továbbjutás esetén június 5-én már Wales lesz az ellenfél, ugyancsak idegenben, és ennek a találkozónak már a vb-re való közvetlen kijutás lesz a tétje.

Június 11-én és 14-én pedig már a Nemzetek Ligájában lesz jelenése a zbirnának, az előzetes tervek szerint az Örményország és Írország elleni hazai találkozókat az Ukrajnában zajló háború miatt a lengyelországi   Lódzban rendezik meg.

Ezen a héten az olasz Empolival, valamint a horvát Rijekával játszik edzőmérkőzést a válogatott, ahol részben már azok a kerettagok is szerepelhetnek, akik légiósként érkeznek meg a nemzeti csapatba. Ilyen például a ferencvárosi Olekszandr Zubkov, aki friss magyar bajnokként és kupagyőztesként csatlakozik a kerethez.

Olekszandr Petrakov rendelkezésére egyébként – a Dinamo Kijev és Sahtar Donyeck ukrán válogatottjai mellett – igen veretes játékosállomány áll majd bevetésre. Meghívót kapott többek között a Real Madridban védő Andrij Lunyin, az Evertonban futballozó Vitalij Mikolenko, az FC Brugges és a Slavia Praha hátvédje, Eduard Szobol, illetve Tarasz Kacsaraba, a Manchester City középpályása, Olekszandr Zincsenko, a West Ham Unitedben futballozó Andrij Jarmolenko, az olasz Atalanta játékosa, Ruszlan Malinovszkij, valamint Roman Jaremcsuk, aki a Benficánál légióskodik.      

(tamási)