MCC-adományok érkeztek Kárpátaljára

2022. május 19., 18:50 , 1109. szám

A kárpátaljai rászorulóknak gyűjtöttek és szállítottak adománycsomagokat a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény magyarországi diákjai, melyek május 17-én érkeztek be az MCC Beregszászi Képzési Központjába.

Az adományokat a Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozó intézmény magyarországi diákjai gyűjtötték a kárpátaljai rászorulók számára az MCC Budapesti Képzési Központjában. Az adománycsomagok két hétre elegendő tartós élelmiszert és higiéniai termékeket tartalmaznak.

Czagány Botond, az MCC kárpátaljai középiskolás mentorprogram tagja fontosnak tartja a gyors segítségnyújtást, és igyekeznek megtenni mindent azért, hogy a tehetséges kárpátaljai diákok fejleszthessék tudásukat és építhessék közösségüket – fogalmazott.

A Mathias Corvinus Collegium egyik fő célja a közösségépítés, valamint a nemzeti összetartozás erősítése. A résztvevők elmondása szerint éppen ezért szeretnek az MCC családhoz tartozni.

Az MCC adományprogramja ez idáig tagjainak megsegítésére terjedt ki, a mostani alkalommal viszont olyan rászorulókon – egyedülálló időseken és nagycsaládosokon – is segítettek, akik kéréssel fordultak az intézmény felé.

A Mathias Corvinus Collegium a háború kezdetétől egy emberként állt a kárpátaljai magyar közösség mellé. A diákokat és családjaikat is támogatják a nehéz időkben.      

TV21Ungvár/K. K.