Új bútorokat kapott a Szolyvai Gyermekotthon

2022. június 4., 16:27 , 1111. szám

Ezúttal magyarországi civilek közös összefogása által megvalósuló adományátadásra került sor Kárpátalján a Szolyvai Megyei Gyermekotthonban június 1-jén, a nemzetközi gyermeknap alkalmából.

Magyarország a háború kitörése óta önzetlenül segíti és támogatja a szükséget szenvedő kárpátaljaiakat és a rászoruló menekülteket egyaránt. Ezt jelzi az is, hogy a nemzetközi gyermeknap kapcsán a The Nursery Project civil szervezet új bútorokkal lepte meg a Szolyvai Megyei Gyermekotthont, ahol összesen száz gyermekről gondoskodnak, akik közül harmincnégy a háború elől kimenekített csöppség.

A budapesti székhelyű szervezet különböző adományokból bútorokat vásárolt, amelyeket a szervezet önkéntesei szereltek össze és rendeztek be a gyermekotthonban június 1-jén.

A The Nursery Project egy magyarországi civil kezdeményezés, melyet még 2016-ban hívtak életre. Céljuk, hogy közösségi hozzájárulásokból és adományokból, valamint önkéntes munkával kisebb óvodák, gyermekotthonok belső tereit újítsák fel.

Korábban csak Magyarországon teljesítettek önfeláldozó szolgálatot, most azonban egy amerikai befektetőnek köszönhetően, aki mindenképp szerette volna a szervezeten keresztül támogatni Ukrajnát és az itt élő fiatalokat, a szolyvai gyermekotthonba is eljuthattak.

„A gyermekek már eddig is jó, ezek után pedig még jobb körülmények között nevelkedhetnek” – fogalmazott Szikszai Henriett, a The Nursery Project önkéntese.

A program során új, a gyermekek számára kifejlesztett bútorokkal látták el a babaszobát, valamint az ovis korosztály által használt huszonnégy férőhelyes nappalit.

Beres Volodimir, az intézmény igazgatója végtelen háláját fejezte ki az új bútorokért és a segítségért. „Áldjuk az Istent, hogy vannak ilyen emberek, akik rászolgáltak az elismerésünkre” – fogalmazott.    

TV21 Ungvár/K. K.