Gyereknapot tartottak Visken

2022. június 7., 16:29 , 1111. szám

A viski önkormányzat szervezésében június 1-jén nemzetközi gyermeknapot tartot-tak. Az eseményen számtalan különleges programmal várták a viski és a térségbe menekült gyerekeket.

Az esemény kora délelőtt koncerttel vette kezdetét, melyen a helyi iskolák diákjai mutatták be előadásaikat. Varenka Renáta, a viski önkormányzat alpolgármestere elmondta: „Azt tapasztaltuk, hogy a háború óta szinte semmilyen lehetősége nem volt a gyerekeknek a találkozásra. Így szerettünk volna egy olyan programmal szolgálni, amely feledteti az elmúlt időszak megpróbáltatásait a gyerekekkel. Örülünk, hogy sikeres lett az esemény és rengeteg gyereket tudtunk megszólítani.”

Az esemény alkalmával a gyerekek táncfoglalkozáson, sportversenyeken, kézműves-foglalkozásokon vehettek részt. A délután során a tűzoltóság és a rendőrség bemutatót tartott a lurkók számára. Az esemény során arcfestés és édesség is vártak a gyerekeket.

Az egész napos rendezvény során a résztvevők értékes ajándékokkal gazdagodtak. A programnak a Viski Kölcsey Ferenc Oktatási-Nevelési Komplexum adott otthont.

ev