A beregszászi főiskola vezetőségével egyeztetett Potápi Árpád János Budapesten

2022. június 10., 09:03 , 1112. szám

„Magyarország számára kiemelten fontos, hogy Ukrajnában mielőbb béke legyen. Bízunk abban, hogy a konfliktus nem mélyül tovább, és a kárpátaljai magyarság megmaradhat, békében élhet szülőföldjén” – írta Facebook-oldalán Potápi Árpád János államtitkár úr.

Közösségi oldalán többek között arra is emlékeztetett, hogy Magyarország a háborús helyzetre azonnal reagált, és megindította történetének eddigi legnagyobb humanitárius segélyakcióját az ukrajnai menekültek megsegítésére. Emellett továbbra is folyamatos a kárpátaljai magyarság támogatása. „Mindent megteszünk azért, hogy a kárpátaljai magyar szervezetek működését ebben a háborús helyzetben is biztosítani tudjuk, hisz továbbra is ezek a szervezetek a legfontosabb partnereink a kárpátaljai magyar közösség megtartásában” – írta.

Ennek okán június 9-én dr. Orosz Ildikóval, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnökével és prof. dr. Csernicskó István rektorral egyeztetett a kárpátaljai magyarságot, kiemelten a kárpátaljai magyar nyelvű oktatást érintő kérdésekben.

FB/SD