Újra fogadja vendégeit a Vadvölgy Panzió

2022. június 19., 11:50

A Keleti-Kárpátok lábánál található Vadvölgy Panzió 2018 óta van a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) birtokában. A hely évek óta családi programoknak, baráti társaságoknak, többnapos rendezvényeknek ad otthont. Ez a hegyekkel körülvett, természetközeli helyszín tökéletesen alkalmas a pihenésre és a kikapcsolódásra.

A panzió a háború kitörése óta sem volt üres. Négy hónapon keresztül olyan ukrán családok számára adott biztonságos menedéket, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat.

Nem álltak le a tavaly kezdődött felújítási és építkezési munkálatok sem, amelyek azzal a céllal indultak, hogy a panzió még korszerűbb, felszereltebb és kényelmesebb legyen a látogatók számára. Az épület galériás szobákkal és egy rendezvényteremmel bővült, valamint egy beépített medence teszi még élvezhetőbbé az ott eltöltött időt.

A panzió nyáron is várja vendégeit, ezért az építkezési munkálatok után elengedhetetlen a nagytakarítás. Ennek okán a KMNE idén már harmadik alkalommal szervezte meg az önkéntes hétvégét. Június 10–12-én öt önkéntes család segédkezett abban, hogy a panzió minden érdeklődő számára igényes és kényelmes legyen. A hétvégi munka mellett a természetközeli és gyermekbarát helyszín lehetőséget adott a családok számára a kikapcsolódásra is. Nagyokat sétáltak és felfedezték az eddig ismeretlen környéket.

Az egyesület hálás az önkéntesek kitartó munkájáért.

A program támogatásáért köszönet illeti Magyarország Kormányát és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

Orosz Krisztina,
a KMNE munkatársa