Még tart a jelentkezés a „Szól a fülemüle!” – VIII. Kárpátaljai Népzenei és Néptánc Tehetségkutatóra

2022. július 3., 13:08 , 1115. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány nyolcadik alkalommal hirdet népzene- és néptánc tehetségkutatót „Szól a fülemüle!” címmel. A program szakmai partnere a Hagyományok Háza Hálózat – Kárpátalja kirendeltsége.

A tehetségkutatóra a 7 és 16 év közötti, kárpátaljai tanintézményekben tanuló, hagyomány­ápoló hangszeres szólisták, hangszeres együttesek, szólótáncosok és néptáncegyüttesek jelentkezését várjuk legkésőbb 2022. július 31-ig.

Nevezni az autentikus magyar népzene és néptánc bármely tájegységéhez kötődő produkcióval lehet.

A tehetségkutató célja, hogy a felnövekvő gyermekek minél szélesebb körben ismerjék meg a magyar népzene és néptánc csodálatos világát, s egy életre kötelezzék el magukat a magyarság értékei mellett.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány honlapján!

A tehetségkutató megvalósításának időpontja:

Seregszemle: 2022. augusztus 8.

Felkészítő tábor: 2022. augusztus 8–12.

A tehetségkutató döntőjének napja: 2022. október 1.

A seregszemle és a felkészítő tábor helyszíne: a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziuma (90202 Beregszász, Oroszlán utca 30.).

A tehetségkutató helyszíne: a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (90202 Beregszász, Kossuth tér 6.).

A tehetségkutató döntőjén azok is részt vehetnek, akik nem kívánnak részt venni a felkészítő táborban!

A program Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a Fókuszban a tehetség a klasszikus és népzene terén program keretein belül valósul meg.

Részletes információt a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány munkatársaitól e-mail­ben (geniusja2019@gmail.com) kaphatnak munkanapokon 8.00–16.00 óra között.