A vasút nem tervezi a jegyárak emelését

2022. július 5., 18:08

Az Ukrzaliznicja nem tervezi a személyszállítási díjak emelését – közölte sajtótájékoztatóján Olekszandr Kamisin, a vasúttársaság vezérigazgatója, akit a korrespondent.net idéz.

„A személyszállítás díjai nem változnak. Ez a hatalom elvi álláspontja, és mi ezt az álláspontot támogatjuk. Úgy gondoljuk, hogy utasaink jelenleg amúgy is háborús körülmények között utaznak, és ez meglehetősen nehéz számukra. Sokan kénytelenek a vasutat igénybe venni, mivel a légi közlekedés le van zárva, az autó- és buszközlekedés nehézkes. És úgy gondolom, hogy a hatóságok álláspontja helyes – nem emelni a személyszállítás díjait” – erősítette meg a vezérigazgató.

Az UZ vezetője elmondta, hogy a társaság a szokásosnál nagyobb mértékben emelte az áruszállítás díjait, hogy ne változzanak az utasszállítás tarifái.

„Ráadásul a fuvardíjaink a növekedés után is változatlanul jelentősen alacsonyabbak, mint a szomszédos európai országokban. Még a legközelebbiekben is, mint például Romániában, Moldovában és Lengyelországban” – jelezte Kamisin.

(korrespondent.net/Kárpátalja)