A Magyar Református Szeretetszolgálat továbbra is segíti Kárpátalját

2022. július 7., 08:15 , 1116. szám

Továbbra is segíti a Kárpátalján élőket a Magyar Református Szeretetszolgálat. A szervezet ez alkalommal közel 8 millió forint értékű C- és D-vitaminokat tartalmazó adománycsomaggal támogatja a Kárpátaljai Református Egyházkerület intézményeit a Béres Gyógyszergyár Zrt. felajánlásának köszönhetően.

A Béres Gyógyszergyár feltett célja, hogy elősegítse a kárpátaljai közösségek egészségének megőrzését. Ebből a célból C- és D-vitamint tartalmazó készítményeket ajánlott fel az egyházkerület számára. Az adomány logisztikai feladatainak teljes körű ellátását a Magyar Református Szeretetszolgálat végezte. A vitaminok mellett a szeretetszolgálat munkatársai higiéniai eszközökkel – fertőtlenítőszerekkel, szappanokkal és higiéniai törlőkendőkkel – egészítette ki az adománycsomagot, amely szintén hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

A vitaminokat és higiéniai eszközöket tartalmazó adománycsomagot Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspök vette át a szeretetszolgálat munkatársaitól július 6-án.

A református püspök elmondta, hogy nagy hasznát veszik a szállítmánynak, hiszen az egyházkerület amellett, hogy a menekült gyermekek gondozását támogatja, saját szociális hálóval is rendelkezik.

„Nagyon hálásak vagyunk a Béres Gyógyszergyár Zrt.-nek és a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, hogy adományaikkal támogatják a kárpátaljai közösségeket” – hangsúlyozta a püspök úr.

Elmondása szerint a vitaminokat a helyi intézményrendszereikbe igyekeznek majd eljuttatni, elsősorban az idősekhez és fogyatékkal élő gyerekekhez. A fennmaradó részt pedig olyan intézményekbe juttatják majd el, ahol belső-ukrajnai menekült gyerekeket táboroztatnak Kárpátalján.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a tervek szerint legközelebb orvosi eszközöket hoz Kárpátaljára.

TV21Ungvár/K. K.