Egy nap polietilén nélkül: lemondás a nejlonzacskóról

2022. július 8., 16:27 , 1116. szám

Egy nap polietilén nélkül – ez a neve annak a nemzetközi kampánynak, amelynek a célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az egyszer használatos műanyag termékek túlzott fogyasztásának problémájára. A mesterkurzusnak a Lehoczky Tivadar nevét viselő megyei honismereti múzeum adott otthont.

A múzeum munkatársai kiemelték, hogy a hasonló akciók pozitív hatással vannak a felnövekvő nemzedékre.

Annak érdekében, hogy a nejlonzacskóról való lemondás megszokottá váljon, felajánlották a gyerekeknek, hogy készítsenek és színezzenek egy exkluzív vászontáskát.

Ruszlana Rahman, az intézmény tudományos főmunkatársa elmondta, hogy a kollégáikkal úgy döntöttek, hogy támogatják ezt a kezdeményezést, és bevonják a gyerekeket az ökotáskák kiszínezésébe. Az első dolog, amit a műanyag csökkentése érdekében tehetnek, az ökotáska használata. Emellett nagyobb élmény elmenni vásárolni egy saját kézzel festett vászontáskával.

A mesterkurzuson több mint 20 gyermek vett részt Ukrajna különböző régióiból. A múzeum gyakran tart hasonló foglalkozásokat. Az eseményeket, amelyekhez bárki csatlakozhat, a hivatalos közösségi oldalakon hirdetik meg.

TV21 Ungvár/Dankai Péter