Motoros összejövetellel a 128. brigád támogatására: jótékonysági maratont rendeztek Ungváron

2022. július 18., 11:29

Szombaton és vasárnap a megyeközpontban rendezték meg a Tiszta égbolt maratont, ahol a 128. különálló hegyi rohamdandár számára gyűjtöttek pénzt.

A szervezők tájékoztatása szerint a jótékonysági maraton a katonazenekar fellépésével kezdődött a Petőfi téren. Innen indult a motoros konvoj útvonala, melynek végpontja a Bozdos park volt. Ott az ásványvízforrás melletti gyepen zajlott a rendezvény fő része. Számos program és attrakció várta a vendégeket: gazdag gyermekprogram, zenei csoportok fellépése, nagy mulatság holifestékekkel és Oleg Szkripka fellépése a VV zenekarral. A második nap végén pedig elégették a „zsarnokot”. A szervezők szerint ez egy szimbolikus akció volt, amely minden ukrán vágyát mutatja, hogy legyőzzék az ellenséget és békés életet kezdhessenek.

A belépés 13 és 16 óra között ingyenes volt, utána az első napon 60 hrivnyába, a másodikon 100 hrivnyába került a belépő. Ezeket az összegeket, valamint a rendezvény során összegyűjtött egyéb összegeket a katonaság megsegítésére fordítják.

(goloskarpat.info/RV)