Édesanyák és fiaik Debrecenben

Olvasói levél

2022. augusztus 1., 14:33

2022. július 30-án a reggeli órákban indultunk a KMNE által szervezett anya-fia programra. Az úti cél Debrecen volt. Első utunk az Agóra Tudományos Élményközpontba vezetett, ahol különböző tudományos foglalkozásokon vehettünk részt, és nem mindennapi játékokat próbálhattunk ki, továbbá egy izgalmas bemutatót is megtekinthettünk az „éneklő” villámok, mágneses jelenségek világáról. Különleges ismeretterjesztő előadásnak, kísérletnek lehettünk a részesei, amely „nyomást” és „lufimókát” is magába foglalt.

Ezt követően nagyon finom friss és bőséges ebédet kaptunk az Academy Grill étteremben, majd a kollégiumban elfoglaltuk a szálláshelyeinket. Később ismerkedést segítő játékok következtek, ahol többek között mi, anyák, elmondhattuk, mit szeretünk fiainkban, ők pedig, hogy mit bennünk és ki kellett emelnünk egy-egy pozitív tulajdonságot. A nap végéhez közeledve vacsora után szabad program következett, ahol minőségi időt tölthettünk fiainkkal.

Másnap reggel áhítattal és közös imádsággal indítottuk a napot. Majd az Aquaticumba indultunk. A csodálatos környezetnek és társaságnak köszönhetően mindenki fantasztikusan érezte magát. A gyerekek kihasználtak minden medence és csúszda nyújtotta lehetőséget. Közben mindenki elfogyasztott egy finom ebédet.

A hétvége remek programlehetőségeket nyújtott, de nem elhanyagolható Harapkó Marianna szerepe, aki remekül összefogta a csapatot.

Köszönettel és hálával a szívünkben a kivételes lehetőségért, hazaindultunk.

 

Ui.: Ezt mindenképp szerettem volna megosztani: Úton hazafelé épp beszámolót tartottam a férjemnek az élményeimről, a csodálatos emberekről, akiket megismerhettem, amikor hátul megszólalt a nyolcéves kisfiam: „Anya, olyan kár, hogy a háborúba jövünk haza.” Megdöbbentem, néhány pillanatig meg sem tudtam szólalni.

Valóban, a háborúba jövünk haza, s ez csak most tudatosult bennem. Két napra elfelejtettük a háborút, a szirénát a mobilalkalmazásban, a híreket. Bárcsak végleg elfelejthetnénk, bárcsak vége lenne!

Baksa Marianna
résztvevő

Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!