Podoljak megjósolta, hogyan fog véget érni az Oroszországi Föderációval vívott háború

2022. augusztus 27., 19:19

Az Oroszország és Ukrajna közötti háború a tárgyalóasztalnál ér véget, de csak azután, hogy az Oroszországi Föderáció jelentős taktikai veszteségeket szenved el a fronton – közölte Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója a Helsingin Sanomat című finn lapnak adott interjújában, amelyet a korrespondent.net idéz.

„Oroszország csak akkor igazán kész a békére, ha jelentős taktikai veszteségeket szenvedett el. Akkor felhagy az ultimátumokkal, és kénytelen meghallgatni mások érveit. Amikor Ukrajna eléri az 1991-ben megállapított határokat, Oroszország készen fog állni arra, hogy tárgyalóasztalhoz üljön és aláírja a békeszerződést. Ez az egyetlen lehetőség Európa liberális értékeinek és szabadságának garantálására” – jelentette ki az ukrán tisztviselő.

A tanácsadó ugyanakkor megjegyezte, hogy most, akárcsak a teljes körű invázió kezdetén, nincs lehetőség tárgyalni az agresszor országgal, amely az ultimátumok nyelvén beszél és elfogadhatatlan követeléseket támaszt.

„Putyin terve egyszerű. Ilyen vagy olyan formában vissza akarja állítani a Szovjetuniót. Ukrajna ebben a legfőbb ellensége” – hangsúlyozta Podoljak.

Végül azt jósolta, hogy Oroszország veresége megadja a választási szabadságot Fehéroroszországnak, amely még „igazi európai demokráciává” válhat.

(korrespondent.net/Kárpátalja)