Vereséggel kezdte az idényt a Minaj

Labdarúgás

2022. szeptember 7., 08:29 , 1124. szám

Ha a lapzártánk után lejátszott találkozókat is beleszámítjuk, akkor már három játéknapon van túl az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2022–2023-as idénye. Mint ismeretes, a csapatok többsége nem léphet pályára saját stadionjában még a hazai mérkőzéseken sem, illetve a háborús viszonyok miatt a párharcok mindegyike nézők nélkül zajlik.

A 16 fős mezőny egyetlen kárpátaljai résztvevője, a Minaj FC elhalasztotta az FK Lviv elleni első fordulós találkozóját, a második játéknapon pedig az Olekszandrija vendége volt. A kijevi Olimpiai Stadionban lejátszott mérkőzésen Tretyakov az Olekszandrijának szerzett vezetést a 23. percben, amit Danyiil Holub egy perccel a rendes játékidő lejárta előtt egalizált.

Ezzel még nem volt vége, hiszen közvetlenül a középkezdés után Curikov elképesztően nagy gólt szerzett, kialakítván ezzel a 2-1-es olekszandrijai győzelmet eredményező végeredményt.

A hét végén sorra kerülő 3. fordulóban a Minaj ismét csak hétfőn lép pályára, ezúttal hazai pályán próbálja megkezdeni pontszámainak gyűjtését a Kolosz Kovalivka ellen.

Három fordulót követően már csak a Zorja Luhanszk áll pontveszteség nélkül. A luhanszkiak – nem kis meglepetésre – 3-2-re nyertek az immáron második vereségét elkönyvelő Dinamo Kijev ellen.

A 7 pontjával második Sahtar Donyeck sem mutat eddig túl meggyőző játékot, a Bajnokok Ligája főtáblájának rajtjára készülő donyeckiek a Ruh Lviv vendégeként nyertek 1-0-ra.

További eredmények: Dnyip­ro–1–Ve­resz Riv­ne 2-0, Me­ta­liszt 1925 Har­kiv–Vorszk­la Pol­ta­va 3-2, Csor­no­mo­rec Odessza–In­hu­lec Pet­ro­ve 1-1.

A hét végén rendezendő 4. fordulóban a Minaj az Inhulec vendége lesz majd.

(tamási)