Az iskolákban engedélyezték az elektronikus osztálynaplót papíralapú változat nélkül

2022. november 5., 17:08

Ukrajna iskoláiban engedélyezték az osztálynapló elektronikus formában történő vezetését anélkül, hogy arról papíralapú változat is készülne – közölte az Oktatási és Tudományos Minisztérium nyomán az Interfax–Ukrajina hírügynökség.

„Az intézmény választhat bármilyen elektronikus oktatási információs rendszert, amely az elektronikus osztálynapló vezetésének szolgáltatását biztosítja, vagy igénybe veheti az ingyenes állami e-Journal szolgáltatást az »Automatizált oktatásirányítási információs komplexum« szoftver- és hardveregyüttes bázisán” – áll a tárca sajtószolgálatának közleményében.

Ezen túlmenően lehetővé vált az oktatási intézmény tevékenysége során létrehozható dokumentumok, köztük a kötelezőek elektronikus formában történő vezetése (kivéve a 70 évnél hosszabb megőrzést igénylő dokumentumokat).

Az oktatási tárcánál jelezték, hogy az elektronikus nyilvántartás fontos lépés az általános középfokú oktatási intézmények irányítási és oktatási folyamatainak egyszerűsítésében és automatizálásában.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)