Segélyszállítmány érkezett a Rotary Club Sátoraljaújhelytől

2022. november 13., 13:15 , 1134. szám

Tartós élelmiszerekből álló adomány érkezett a Rotary Club Sátoraljaújhelytől Kárpátaljára. A szervezet látogatásának első számú célja, hogy a helyben maradt, magyar ajkú rászoruló családokon tudjon segíteni, hiszen a háború miatt sokan kerültek nehéz anyagi helyzetbe. A szállítmányt Tiszapéterfalvára és Csetfalvára juttatták el.

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés, a jó szándék és a béke. A Rotary a világ első szolgálatot vállaló klubja. Tagjainak száma ma már meghaladja az 1,2 millió főt. Ezek a tagok 155 ország mintegy 28 ezer Rotary Klubjában tevékenykednek.

A világszervezet működteti a Rotary Alapítványt, mely évről évre több mint 100 millió dollár összeggel támogat nemzetközi ösztöndíjakat, kisebb-nagyobb közösségeket segítő humanitárius projekteket.

A Rotary a közösséget szolgálja. Célja a szolgálat eszméjének mint a jó ügy alapjának bátorítása, támogatása.

„Első alkalommal látogattunk Kárpátaljára, és feltett célunk, hogy az otthon maradt magyar ajkúakat támogassuk. Legfőképp tartós élelmiszert, illetve higiéniai eszközöket hoztunk, melyeket két kárpátaljai településen, Tiszapéterfalván és Csetfalván osztottunk szét a rászorulók között” – tájékoztatott Fehér Eszter, a Rotary Club Sátoraljaújhely 2021-es elnöke.

TV21 Ungvár/K. K.