Ukrajnai gyerekeknek gyűjt a Határtalan Segítség Alapítvány

2022. november 15., 09:04 , 1134. szám

Ukrajnában élő gyerekeknek gyűjt az anyaországi Határtalan Segítség Alapítvány. A szervezet az elmúlt hónapokban többször járt Kárpátalján, egyebek mellett Rátra, Nagydobronyba, Beregszászba és Mezőváriba is vittek már tartós élelmiszert és egyéb adományt közel 300 tonna mennyiségben. Most azt tervezik, hogy karácsony idején megajándékozzák a nehéz helyzetben élő gyerekeket. Ennek érdekében gyűjtést indítanak. A Határtalan Segítség Alapítvány munkatársai Európa minden országából várják a felajánlásokat.

Kocsik Enikő, az alapítvány elnöke elmondta, hogy már 12 éve támogatnak ukrajnai gyermekintézményeket – amelyekben a felnövekvő generációnak tudnak segíteni –, illetve az idősek otthonát is.

„A mi alapítványunk mindig megkérdezte azt, hogy mire van szükség, így mindig olyan dolgokat tudtunk vinni akár a gyerekeknek, akár az intézményeknek, hogy az ott élőknek és dolgozóknak könnyebb legyen a mindennapi életük – fogalmazott az alapítvány elnöke. – Idén pedig már 6. alkalommal indítottuk el a karácsony előtti cipősdoboz-akciónkat, s az adományokat kárpátaljai gyermekintézményeknek, illetve a háború sújtotta területekre szeretnénk vinni. Nagyon szeretnénk, ha közösségek, munkahelyek, kis- és középvállalkozások, nagyobb vállalatok vagy akár multicégek megkeresnének bennünket, hiszen ez egy hatalmas ügy. Tulajdonképpen ezekbe a cipősdobozokba a legapróbb ajándékok is belekerülhetnek: egy dísztárgy, egy üzenet – aminek nagyon tudnak örülni a gyerekek –, esetleg egy olyan mondat, amivel lehet biztatni a nehézségekkel küzdő embereket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Azt gondolom, hogy az mindenkit hálával tölt el, ha valaki gondol ránk a távolból” – tette hozzá.

„Azt szeretnénk kérni, hogy az emberek és az említett vállalkozások gyermekjátékokat, járműveket – tehát a kinőtt vagy megunt kerékpárokat, rollereket vagy bármilyen gyermekjárművet, ami otthon van elfekvőben a garázsban – gyűjtsenek a munkahelyen vagy bármilyen erre alkalmas helyen, és mi ígérjük, hogy azokat elszállítjuk, és a lehető legjobb, célzott helyre juttatjuk el” – tette hozzá az elnök asszony.     

TV21 Ungvár/D. P.