Hegyi kirándulás a Dorcas Ukraine jóvoltából

2022. november 17., 13:15 , 1135. szám

Szépkorúak számára szervezett kirándulást a Dorcas Ukraine Jótékonysági Alapítvány. A Fogadj örökbe egy nagymamát! elnevezésű projekt keretein belül a Nagybereznai járásban található Viharoskára látogathattak el a résztvevők.

A kikapcsolódni vágyó idősebb korosztály képviselői Palló, Bátfa és Botfalva községekből érkeztek a programra, összesen 43 fő.

A program célja többek között a közösségek fejlesztése, olyan alkalmak szervezése, amelyek ma az Ukrajnában kialakult helyzet miatt nehezen megvalósíthatók.

„A Dorcas Ukraine Jótékonysági Alapítvány az élelmiszercsomagok osztása mellett nagy hangsúlyt fektet a közösségépítésre is. Ennek keretein belül valósulhatott meg a mostani kirándulásunk” – mondta Szabó Diana, a Fogadj örökbe egy nagymamát! program felelőse, s kiemelte: „A mostani háborús helyzetben különösen fontos, hogy figyeljünk egymásra és legyünk felelősséggel egymás iránt.”

A csoport vezetője Dobán Dorina református lelkipásztor volt, akinek elmondása szerint az ilyen jellegű közösségépítő alkalmak rendkívül fontosak. Ezúttal kézműves-foglalkozások, adventi előkészületek, illetve izgalmas kirándulások színesítették a programot.

A gyülekezetek számára hosszú idő óta ez volt az első lehetőség hosszabb kirándulás szervezésére. A résztvevők nagy örömmel éltek a lehetőséggel, hiszen volt, akinek eddig egyáltalán nem volt alkalma részt venni hasonló kiránduláson.

TV21 Ungvár/K. K.