Bravúros döntetlennel búcsúzott az évtől a Minaj FC

Labdarúgás

2022. november 30., 08:40 , 1136. szám

A hét végén lejátszott 15. forduló volt az idei utolsó az eddigiek során talán legmostohább körülmények között lebonyolított ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A 16 csapatos mezőnyben a bennmaradásért küzdő Minaj FC az éremre hajtó Zorja Luhanszk vendége volt.

A kijevi Valerij Lobanovszkij nevét viselő stadionban télies körülmények közepette léptek pályára a csapatok, az ukrán fővárosban a mérkőzést megelőző napon esett le az idei első hó. A viszonylag eseménytelen első félidőt követően fordulás után a házigazdának számító Zorja növelte a tempót, aminek a 61. percben lett meg az eredménye: egy szöglet utáni felszabadítást követően Brazsko mintegy 25 méterről lövésre szánta el magát, és a havon megcsúszó labda a kissé későn vetődő Bandura kapus kezei között a jobb alsó sarokban kötött ki.

Volodimir Saran csapata nem adta fel, aminek a 91. percben egyenlítés lett az eredménye. Jobb oldali szögletrúgást követően a tisztázni kívánó luhanszki védők egymást találták el, és a Tverdohlibhez pattanó labdát a Minaj csatára közelről pofozta a hálóba.

Az élmezőnyhöz zárkózó Dinamo Kijev hazai pályán csak gól nélküli döntetlent játszott a Metaliszt 1925 Harkiv ellen.

A Zorja és a Dinamo botlása nem jött rosszul az ugyancsak az érmekért hajtó Sahtar Donyecknek, amely izgalmas véghajrá után nyert a Vorszkla ellen Lvivben. A Sahtar már 2-0-ra is vezetett, de a poltavaiak egyenlíteni tudtak. Végül a 86. percben az idény egyik legjobbja, Mihajlo Mudrik szerezte meg a donyeckiek számára győztes találatot.

Eredmények: Zorja Luhanszk–Minaj FC 1-1, Dinamo Kijev–Metaliszt 1925 Harkiv 0-0, Sahtar Donyeck–Vorszkla Poltava 3-2, Csornomorec Odessza–Metaliszt Harkiv 0-0, FK Lviv–Kolosz Kovalivka 0-1, Inhulec Petrove–Veresz Rivne 1-0. Az Olekszandrija–Ruh Lviv és a Krivbasz–Dnyipro találkozót lapzártánk után rendezik.

A Dnyipro 35 ponttal vezeti a tabellát a 30 pontos Sahtar és az egyformán 27 ponttal álló Zorja és Dinamo előtt.

A 14 pontjával 11. helyezett Minaj FC legközelebb március 4-én lép pályára, amikor is a 16. fordulóban az FK Lviv otthonába látogat.          

(tamási)