A parlament Kubrakovot nevezte ki újjáépítési kormányfő-helyettessé

2022. december 7., 11:07 , 1137. szám

A Legfelső Tanács Olekszandr Kubrakovot nevezte ki újjáépítésért felelős miniszterelnök-helyettessé, valamint közösség-, terület- és infrastruktúra-fejlesztési miniszterré, előzetesen felmentve őt az Infrastrukturális Minisztérium éléről – jelentette a DW.

A törvényhozás december 1-jei plenáris ülésén a Kubrakov miniszterelnök-helyettesi kinevezéséről szóló 8255. számú határozati javaslatot 263 képviselő támogatta – írta Telegram-csatornáján Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő. Információi szerint ezt megelőzően 242-en támogatták Kubrakov felmentését az infrastrukturális miniszteri tisztségből.

A Kubrakov kinevezéséről rendezett szavazáson jelen volt Denisz Smihal miniszterelnök – tette hozzá Zseleznyak.

A DW emlékeztet, korábban a miniszteri kabinet többször is jelezte, hogy szándékában áll csökkenteni a minisztériumok számát. A november 8-án, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részvételével megtartott tanácskozáson megállapodás született a minisztériumok számának 20-ról 14-re csökkentéséről.

A Legfelső Tanács 2021. május 20-án nevezte ki Olekszandr Kubrakovot infrastrukturális miniszterré. Azt megelőzően a Közútkezelő Állami Ügynökség (Ukravtodor) vezetője volt.

 (hk/dw.com)