Adventi vásárt szerveznek Beregszászban

2022. december 12., 18:17 , 1138. szám

Már megszokottá vált, hogy Beregszász főterén az adventi időszakban a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács szervezésében adventi vásárt rendezünk. Az eseményt már sokan előre várták, és nagy népszerűségnek örvendett, hisz tematikus kulturális programokkal, karácsonyi zenével segített ráhangolódni a közelgő ünnepekre, egyben lehetőséget nyújtott arra, hogy minőségi kézműves termékeket vásároljunk szeretteink számára. Sajnos az elmúlt években a koronavírus-járvány nem tette lehetővé a rendezvény megszokott lebonyolítását, az idén bekövetkezett háború miatt pedig tovább romlott a helyzet. Ennek ellenére szervezetünk úgy döntött, hogy megszervezzük a vásárt. Egyrészt, hogy segítsünk azoknak, akik szeretnének a megszokott kézművestől minőségi ajándékot vásárolni, másrészt, hogy segítsük azokat, akik a háborús körülmények miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Jelenleg nincs helye a hangos ünneplésnek, így a megszokott kulturális programok nélkül csak a vásárt rendezzük meg, abból a célból is, hogy ne szűnjön meg a már hagyományosnak mondható esemény.

Elképzeléseink szerint idén a beregszászi római katolikus templom udvarán szervezzük meg az adventi vásárt 2022. december 17-én, 7.00–16.00 óra között (közép-európai idő sz.).

Mester András,
a Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács elnöke