Budanov: Ukrajna fokozni fogja a mélységi csapásokat Oroszország területén

2023. január 3., 09:48 , 1140. szám

Az új évben folytatódni fognak a támadások a katonai objektumok ellen Oroszország területén, és ugyancsak folytatódnak a mélységi csapások Oroszországban – jelentette ki hétfőn Kirilo Budanov, a Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főosztályának vezetője, adta hírül az rbc.ua hírportál az NBC News amerikai hírtelevízióra hivatkozva.

A jelentés szerint a fő ukrán katonai hírszerző nem volt hajlandó megerősíteni Ukrajna részvételét az orosz légi támaszpontok elleni támadásokban, de megígérte, hogy a háború vége után elmondja ezt. Amikor a Krím félszigetet ért csapásokról kérdezték, Kirilo Budanov azt válaszolta: „A Krím Ukrajna területe, így bármilyen fegyvert használhatunk.”

Budanov nemrég kijelentette, az Oroszországi Föderációnak már csak két, Ukrajna elleni masszív csapásméréshez elegendő rakétája maradt. Az ukrán televízió nonstop háborús műsorának nyilatkozva elmondta: abból, ahogy az oroszok csökkentik a felhasznált rakéták számát a csapások során, szimulálni lehet a várható támadások intenzitását és számát. Ukrán titkosszolgálati adatok szerint Oroszország egyetlen rakétatámadása kb. 1,5-2 hónapos munkát igényel – tette hozzá.

(vb/karpat.in.ua)