Zelenszkij: Hat megyében a legnehezebb a helyzet az áramellátással

2023. január 27., 14:08

A január 26. esti állapot szerint Odessza, Lemberg, Vinnicja, Kijev, Szumi és Poltava megyékben a legnehezebb a helyzet az áramellátással – közölte esti videoüzenetében Volodimir Zelenszkij elnök, akit az Ukrajinszka Pravda idéz.

„Ma operatív értekezleteket tartottam az energiaszektor helyzetéről – a fennálló hiányokról és a terroristák támadásai utáni helyreállításról. A javítóbrigádok minden olyan ponton dolgoznak, amelyet találat ért.

Jelen helyzet szerint a legtöbb régiónkban korlátozások vannak érvényben az áramszolgáltatásban. A legnehezebb a helyzet Odessza megyében, Lemberg megyében, Vinnicja, Kijev, Szumi és Poltava megyékben” – tájékoztatott az államfő.

Az elnök biztosított, hogy az energetikusok, a közművek dolgozói és mindazok, akik részt vesznek az energiarendszer stabilizálásában, mindent megtesznek a termelés és a műszaki ellátási képességek helyreállításáért.

Zelenszkij köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vesz ebben a munkában. Köszönetet mondott azoknak is, akik energetikai berendezésekkel segítik Ukrajnát.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)