Újabb segélyszállítmányt küldött Zaporizzsja megyébe a BJMSZ és a KHÖT

2023. január 28., 17:25 , 1144. szám

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) a háború kirobbanása óta aktívan közreműködik a válság kezelésében. A kárpátaljai önkormányzatok mellett igyekeznek a háború által közvetlenül érintett térségekből érkező kéréseket is teljesíteni, így a napokban Zaporizzsja megyébe küldtek újabb segélyszállítmányt.

Az elmúlt egy évben a BJMSZ munkatársai több alkalommal is sikeresen eljuttattak segélyszállítmányokat Belső-Ukrajnába, többek között Harkivba, Dnyipropetrovszkba, Zaporizzsjába, valamint Kijevbe és környékére.

„Folyamatosan azért dolgozunk, hogy mihamarabb és minél több rászorulón tudjunk segíteni” – hangsúlyozta Makuk János, a BJMSZ vezetője.

A napokban Zaporizzs­ja megyéből érkezett ismét ilyen segélykérés, ahol nagy szükség van a támogatásra, hiszen számos menekültről kell gondoskodniuk. Így a mostani alkalommal a Zaporizzsja megyei Siroke településre indult egy segélyszállítmánnyal teli kamion, amely többek között élelmiszert és higiéniai termékeket tartalmazott.

A szeretetszolgálat adománygyűjtésben, logisztikában, valamint stratégiai kérdésekben is szorosan együttműködik a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulásával (KHÖT). Együtt már nem először indítanak segélyszállítmányokat Ukrajna különböző területeire.

A BJMSZ és a KHÖT más karitatív szervezetekkel és külföldi partnerekkel közösen együttműködve próbál segíteni azoknak az önkormányzatoknak, településeknek, vidékeknek, amelyek a frontvonalhoz közel helyezkednek el.

Ahogy korábban, úgy most is a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása és az Összukrajnai Önkormányzatok Társulása segített a szállítmány célba juttatásában.

„Az országunkban zajló háború már lassan egy éve tart, ezért is fontos folytatnunk a támogatásra szoruló embertársaink megsegítését” – emelte ki Ivan Demjancsuk, az Összukrajnai Önkormányzatok Társulásának regionális koordinátora.

Már lassan egy éve dúl a háború országunkban, és továbbra sem tudja senki, hogy mikor lesz vége a borzalmaknak. Viszont az említett szervezetek továbbra is bíznak az együttműködésben, hogy még hatékonyabban tudnak segíteni a rászorulóknak mind Kárpátalján, mind az ország más megyéiben is.

TV21 Ungvár/K. K.