Sísuli a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében

2023. február 14., 14:26 , 1146. szám

Végre megérkezett a hó! Ennek örömére a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) február 11-én sísulit, síelést és hófánkozást szervezett tagcsaládjai számára Polenán.

A KMNE a háború ellenére is igyekszik programokat szervezni családjai számára. A téli hónapokban szinte hagyományossá vált a közkedvelt sísuli, amelyet a szervezet már hetedik éve hirdetett meg a családok számára.

A foglalkozás során a szülőket és a gyerekeket egyaránt szakképzett oktató avatta be a téli sportokba. Akik még nem mertek sítalpat húzni, azok számára a szánkózás, hófánkozás lehetősége is adott volt.

A szülők örülnek az ilyen alkalmaknak, hiszen a háború és az áramkimaradások nyomasztó hangulata mellett fontos, hogy a gyermekeknek pozitív élményekben is legyen részük – mondták a szervezők.

„Az egyesületnek nagyon fontos, hogy tagcsaládjaink télen is ki tudjanak kapcsolódni, a jelenlegi háborús helyzetben pedig ez még inkább fontos, erre volt remek lehetőség az idén immár hetedik éve meghirdetett sísuli. Ez a szabadtéri program remek alkalom arra, hogy a családok kiszabaduljanak a gyakran sötét szobából és önfeledten szórakozzanak” – hangsúlyozta Szilágyiné Tóth Gabriella, a KMNE alelnöke.

A téli sportok szerelmesei élvezhették a havat: Polenán hófánkozásra volt lehetőségük a legkisebbeknek, sísulit szerveztek a kezdőknek, az ügyes síelők pedig túrázhattak, illetve birtokukba vehették a sípályát.

Mind a felnőttek, mind a gyerekek nagyon élvezték a sísulit, sokan most csatoltak először sílécet a talpukra, ennek ellenére mindenki hatalmas élménnyel gazdagodva térhetett haza a tagcsaládok körében várva várt alkalomról.

Ahhoz, hogy valaki megtanuljon síelni, elengedhetetlenül szüksége van megfelelő felszerelésre is. Mivel több család számára gondot okozna annak beszerzése, illetve bérlése, a program részeként az egyesület magára vállalta a bérleti díj fedezését.

„Sok gyermek életében először ismerkedhetett meg a síelés rejtelmeivel, s ez annak köszönhető, hogy a KMNE mindezt biztosítja számukra – hiszen támogatják a síbérletet és a teljes felszerelést a résztvevőknek –, ezáltal létre tudják hozni ezt az alkalmat” – fogalmazott Harapkó György, a KMNE sísuli programfelelőse.

A sísuli – akárcsak a KMNE által szervezett többi program is – kiváló alkalmat biztosít a találkozásra és a közösségben szerzett élményekkel való gazdagodásra, ami a jelenlegi ukrajnai helyzetben rendkívül fontos.

TV21 Ungvár/K. K.