Tisztújító közgyűlések a Felső-Tisza-vidéken

2023. február 14., 12:15 , 1146. szám

Zajlanak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) tisztújító közgyűlései az alapszervezetekben.

2023. február 12-én tartotta tisztújító közgyűlését a KMKSZ Bus­tyaházai Alapszervezetének tag­sága. Fedorisin Mária elnök asszony rövid beszámolójában hang­súlyozta: „Az elmúlt időszak nem kedvezett és nem kedvez a kö­zösségi létnek, de fontos, hogy egymásba kapaszkodva azon legyünk, hogy szervezetünket átmentsük a lehetséges jobb, biztonságos időkre.” A beszámoló után került sor a tisztújításra. A tagság továbbra is Fedorisin Máriának szavazott bizalmat.

Ugyanezen a napon tartotta közgyűlését a KMKSZ Taracközi Alapszervezete is. Beszámolót Dikun Mária elnök asszony tartott. A gyűlésen felszólalt Cerkunik Kvitka Julianna, az alapszervezet alelnöke, a taracközi magyar óvoda vezetője is, aki részletesen beszámolt az óvoda életéről, tevékenységéről. Ezt követően a tagság ismételten megerősítette tisztségében Dikun Mária elnök asszonyt, és bizalmat szavazott Cerkunik Kvitka Julianna alelnök asszonynak is.

A közgyűléseken jelen volt Sari József, a KMKSZ Felső-Tisza-vidéki Középszintű Szervezetének elnöke is. Hangsúlyozta: nehéz időkben fontos, hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra. Az anyaország figyelmén túl fontosnak tartaná a Kárpátalján élő tömbmagyarság cselekvő támogatását a szórványban élők számára. Ehhez egy cselekvési program kidolgozása szükséges. 

sj