A CSESZNO utánajárt, hány helyhatósági képviselő szolgál a hadseregben

2023. március 9., 14:36 , 1149. szám

Ukrajna meghatározó pártjainak több mint 1 200 helyi képviselője állt be a hadseregbe, hogy harcoljon az orosz csapatok ellen – jelentette az Ukrajinszka Pravda a CSESZNO civil mozgalom tanulmánya nyomán.

A mozgalom a városi, megyei és járási önkormányzatok képviselőinek körében vizsgálta a helyzetet a 2022. év végi állapotnak megfelelően.

Ezek szerint a Nép Szolgája párt 434 képviselője teljesített szolgálatot;

Európai Szolidaritás – 391;

Haza – 148;

Szvoboda –117;

Hang – 55;

Ajánlat – 43;

Udar – 17.

A párt valamennyi képviselőjének számához képest a Szvoboda tagjai közül teljesítenek szolgálatot a legtöbben. Az elmúlt esztendő végén öt elesettet tartottak nyilván a pártban körükből.

„A párt arról számolt be, hogy a városi tanácsokban, megyei tanácsokban és járási tanácsokban mandátummal rendelkező 524 képviselőjük közül 117 teljesít jelenleg szolgálatot (22,3%). Többségük mozgósított vagy szerződést kötött, így a győzelemig, illetve a leszerelésig fognak szolgálni” – közölték.

A helyi tanácsokban a legnagyobb képviselettel rendelkező Nép Szolgája és Európai Szolidaritás pártokban a képviselők 14,4%-a (434 fő), illetve 16,5%-a (391 fő) teljesít szolgálatot.

A CSESZNO csak azoknak a pártoknak az adatait vette figyelembe, amelyek képviselettel rendelkeznek a Legfelső Tanácsban, vagy a helyi képviselők számát tekintve az első tíz közé tartoznak, illetve Ukrajna több régiójában vannak képviselőik.

 (szcs/pravda.com.ua)