NMT: Már fizikából is elérhető a próbateszt

2023. március 23., 12:44 , 1151. szám

A felsőoktatásba jelentkezők számára, akik azt tervezik, hogy fizikából mérettetik meg magukat a Nemzeti Multidiszciplináris Teszt keretében, már elérhető a teszt próbaverziója – jelentette az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda életmódmagazinja az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központ (UCOJO) honlapja nyomán.

A dokumentum 20 feladatot tartalmaz, amelyek megoldására 60 perc áll rendelkezésre. A demóverzió és a valódi NMT felülete/külalakja eltérő, de felépítésük és feladattípusaik azonosak – hívja fel a figyelmet az UCOJO.

A próbaverzió fizikából öt tematikus részből áll: mechanika; molekuláris fizika és termodinamika; elektrodinamika; oszcillációk és hullámok; optika; a relativitáselmélet elemei; kvantumfizika.

A feladatok megoldásának sorrendje tetszőleges lehet: ha szükséges, kihagyható egy kérdés, és később vissza lehet térni hozzá. Lehetőség van a már megoldott feladatokra adott válaszok módosítására is.

Azok a jelentkezők, akiknek nincs módjuk online kipróbálni a tesztet, letölthetik az anyagot a készülékükre, megoldhatják a feladatokat, majd ellenőrizhetik a válaszokat.

Az UCOJO felhívja a figyelmet, hogy a tesztírók az NMT során használhatnak segédanyagokat (képleteket).

Korábban jelentették, hogy ukrán nyelvből, matematikából és Ukrajna történelméből is elérhetők már az NMT-tesztek demóverziói.

 (zzz/life.pravda.com.ua)