Minisztérium: Több mint 323 millió hrivnya pénzügyi támogatást folyósítottak a felszabadított területek lakóinak

2023. március 30., 17:50 , 1152. szám

Harkiv, Herszon, Donyeck, Luhanszk és Mikolajiv megyék felszabadított területeinek lakói számára több mint 323 millió hrivnya pénzügyi segélyt folyósítottak – jelentette az Interfax–Ukrajina hírügynökség az Ideiglenesen Megszállt Területek Reintegrációs Minisztériumának sajtószolgálatára hivatkozva.

„A Reintegrációs Minisztérium, az Ukrposta és a nemzetközi szervezetek közös projektje keretében 7 hónap leforgása alatt összesen több mint 323,7 millió hrivnya értékben nyújtottunk egyszeri készpénzsegélyt a megszállás alól felszabadított területek lakóinak” – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a projekt 2022 szeptemberében indult, és a kifizetések jelenleg is folynak a felszabadított területeken.

Március 23-ig Harkiv, Herszon, Donyeck, Luhanszk és Miko­lajiv megyék több mint 155 000 polgára kapott 1 200 hr összegű készpénzsegélyt az Ukrán Vöröskereszt Társaságtól.

Ezenkívül a Nemzetközi Migrációs Szervezet pénzügyi támogatásával Harkiv megye, Herszon megye és a Donbász felszabadított területein élő több mint 39 000 embernek folyósítottak már havi 2 200 hr segélyt.

A tárca hangsúlyozta, hogy minden személy három hónapon keresztül részesül az ilyen kifizetésekben.

(ntk/interfax.com.ua)