Kisvárdai győzelmével lett vb-résztvevő az ukrán válogatott

Kézilabda

2023. április 18., 09:47

Az ukrán női kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki az év végén sorra kerülő világbajnokságra, miután a világbajnokságra kvalifikáló párharcban a Szkopjéban elért kétgólos győzelmét követően a hazai pályának számító Kisvárdán magabiztosan győzte Észak-Macedóniát.

Az ukrán együttest Kárpátaljáról érkező szurkolói csoportok is lelkesen buzdították a kisvárdai sportcsarnokban, ahol már az első játékrészben eldőlt a párharc sorsa, miután 30 percet követően az ukránok már 24-12-re vezettek.

A fordulás után már amolyan biztonsági játékot láthattak a nézők, a vendégek pedig azzal vigasztalódhattak, hogy 10-7-re megnyerték a meccs második felét.

A 31-22-es végeredmény azt jelenti, hogy az ukrán női kézilabda-válogatott 2009 után jutott ki ismét világbajnokságra, legutóbb 14 évvel ezelőtt Kínában a 17. helyen végeztek.

A 32 csapat részvételével zajló vb-t 2023 decemberében rendezik Dániában, Norvégiában és Svédországban. Az eseményre Magyarország is kvalifikálta magát, miután Izlandot kétszer is legyőzte.  

(felvégi)