Zelenszkij válaszolt a szexuális nevelés iskolai bevezetésével kapcsolatos petícióra

2023. április 19., 15:33 , 1155. szám

Volodimir Zelenszkij államfő válaszolt a petícióra, mely a kötelező szexuális nevelés bevezetését szorgalmazta az ukrán oktatási rendszerben – jelentette az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda életmódmagazinja.

Mint arról korábban beszámoltunk, a petíciót több mint 25 ezren írták alá, vagyis Volodimir Zelenszkijnek meg kellett vizsgálnia az indítványt, melynek kezdeményezői A nemről részletesen („Гендер в деталях”) online kiadvány és a „Nők politikai cselekvése” („Політична дія жінок”) civil egyesület voltak.

Az elnök utasította a miniszteri kabinetet, hogy vizsgálja meg a kérdést és dolgozzon ki javaslatokat. A kormánynak tájékoztatnia kell az államfőt és a petíció elindítóját, hogy mire jutottak ez ügyben.

„Köszönöm az aktív polgári kiállást mindenkinek, aki csatlakozott ehhez a petícióhoz. Ukrajna Alkotmánya arra kötelez, hogy hatásköreimnek megfelelően és azok keretein belül járjak el, az Ukrajna Alkotmánya és törvényei által előírt módon” – írta Volodimir Zelenszkij.

Lapunk is beszámolt róla, hogy az Oktatási és Tudományos Minisztérium a témával kapcsolatban korábban arról biztosított, hogy a szexuális nevelés elemei megtalálhatók több kötelező és fakultatív tantárgyban is.

(ntk/life.pravda.com.ua)