Előkészítik a csornomorszki kikötői terminálok koncesszióba adását

2023. május 15., 10:34

A Közösség-, Terület- és Infrastruktúra-fejlesztési Minisztérium (Újjáépítési Minisztérium) koncesszióba adásra készíti elő a csornomorszki tengeri kikötő első és ötödik terminálját. Erről a minisztérium sajtószolgálata alapján számolt be a korrespondent.net.

„Az első szakasz a műszaki és gazdasági megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, a következő szakasz pedig a verseny lebonyolítása azok között, akik hajlandók koncessziót szerezni a csornomorszki kikötő termináljaira – közölte a sajtószolgálat.

A terminálok koncesszióba adása még Oroszország teljes körű inváziója előtt kezdődött meg.

Olekszandr Kubrakov, az Újjáépítési Minisztérium vezetője kifejtette, hogy a magánpartnerség jelentős befektetéseket segít elő a terminálokon, lehetővé teszi a szállítási logisztika optimalizálását, és javítja a szolgáltatások minőségét.

Elmondása szerint a koncessziónak köszönhetően Ukrajna évente számíthat a koncessziós hozzájárulásra és az adóbevételre a költségvetésbe.

Korábban jelentették, hogy meghirdették Bilhorod‒Dnyisztrovszkij kikötőjének ismételt árverését. A kikötő korábbi árverése érvénytelen volt, mert a nyertes nem fizette ki az objektum vételárát.

(korrespondent.net/Kárpátalja)