A demarkációs övezetbe látogatott a Beregszászi kistérség polgármestere

2023. május 24., 09:32

Babják Zoltán, a Beregszászi kistérség vezetője a demarkációs övezetbe látogatott, ahol egy terepjárót adott át a 128-as dandárnak, valamint a kárpátaljai 73. területvédelmi zászlóalj katonáival is találkozott. A hírt a polgármester hivatalos Facebook-oldalán közölte.

„A hétvégén sikerült ellátogatnom a demarkációs vonal közelébe. Katonáink igényeit figyelembe véve, a 128. különálló hegyi rohamdandár részére személyesen adtam át egy felújított pick-up terepjárót. Fontos megjegyezni, hogy a dandár az ukrán fegyveres erők egyik rohamegysége a fronton. 

A látogatás során alkalmam nyílt beszélgetni a helyzetről, s találkozhattam katonáinkkal is. Az átadott humanitárius segély között helyet kaptak technikai felszerelések a műszaki igények kielégítésére, s természetesen házi fűszerek is, melyek különlegesnek számítanak a terepkonyhán készülő ételekhez.

Emellett találkoztam a kárpátaljai 73. területvédelmi zászlóalj katonáival is, melynek soraiban számos beregszászi járási és beregszászi lakos, köztük magyarok is szolgálnak. Mindegyikükkel elbeszélgettem, többek között az itthon maradt hozzátartozók megsegítéséről. Külön köszönetet szeretnék mondani katonáinknak, hogy megvendégeltek a saját receptjük alapján készült, Erős Pistával fűszerezett húsgombóclevessel.

Szeretném továbbá megjegyezni, hogy az említett gépjárművet és humanitárius segélyt Mihajlo Kis megyei képviselő kíséretében sikerült eljuttatni a demarkációs vonalhoz, illetve Fegyir Sándor és Viktor Scsadej katonák is csatlakoztak hozzánk.

Kívánom, hogy katonáink minél előbb arassanak győzelmet a megszállók felett, s mielőbb köszöntsön be a béke mindannyiunk számára! Beregszász, Kárpátaljával együtt, minden hősünket egészségesen és sértetlenül várja haza!” – olvasható a bejegyzésben.

(VV/Facebook)