Amerikai orvosokból álló önkéntescsapat a Rákóczi-főiskolán

2023. május 28., 16:29 , 1161. szám

A Baptista Szeretetszolgálat szervezésében önkéntes egészségügyi szakemberek látogattak az Amerikai Egyesült Államokból a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolára (II. RF KMF) május 26-án.

Immár harmadik alkalommal érkeztek önkéntes amerikai egészségügyi szakemberek a Rákóczi-főiskolára a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében.

A szakemberek azzal a céllal érkeztek, hogy a főiskola ingatlanjaiban élő menekülteken kívül az intézmény dolgozóit, diákjait, de a családtagokat, barátokat és ismerősöket is megvizsgálják.

Az orvosi vizsgálatra érkező páciensek egy gyors regisztráció után általános állapotfelmérésen vehettek részt, ezt követően pedig szakorvosokhoz irányították őket, panaszaiknak megfelelően. A sürgősségi orvos, belgyógyász és családorvos részvételével létrejött csapat munkája során EKG-vizsgálatra, ultrahangra, vércukorszint- és véroxigénszint-mérésre, vérnyomásmérésre és nőgyógyászati konzultációra is volt lehetőség.

A Baptista Szeretetszolgálat Kárpátalján a háború kitörésének első napjától szállással és élelmiszerrel segíti a menekülteket, valamint a helyi lakosokat. Emellett igyekszik bárminemű segítséget megadni más szervezeteknek, személyeknek, akik humanitárius célból érkeznek Kárpátaljára.

                K. K.