Tankönyveket és számítógépeket kapott a Bethlen Gábor-líceum

2023. május 29., 13:15 , 1161. szám

Értékes tankönyvekkel, számítógépekkel és szekrényekkel gazdagodott a Beregszászi Bethlen Gábor Líceum. A magyarországi aszódi evangélikus gimnázium felajánlása révén érkeztek tankönyvek, ezenkívül számítógépek és szekrények is az oktatási intézménybe. Az adományokat a Beregszászi Szent Anna Karitász munkatársai juttatták el a líceum számára.

A felajánlott könyvcsomagokat az első osztályosok számára állították össze, ami nagy segítséget jelent az oktatási intézménynek, hiszen szeptembertől két első osztályt szeretnének indítani. Harapkó Marianna, a Beregszászi Szent Anna Karitász vezetője elmondta: „A mai napon tankönyveket hoztunk az aszódi evangélikus iskolából, illetve a váci egyházmegyei karitász felajánlásából számítógépeket, valamint egy szekrénysort is hoztunk, hiszen jelezte a vezetőség, hogy erre is szükség lenne, és még hozunk szekrényeket, amelyek még a határon állnak. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogyha segíteni tudjuk a gyerekek fejlődését és oktatását.”

Szabó Árpád, a Bethlen Gábor-líceum igazgatója hangsúlyozta: „A karitász munkatársaival jó viszonyban vagyunk, a magyarországi támogatóink közül nagyon sokat személyesen ismerünk, de nagyon sokan ismeretlenül is támogatnak minket, s a problémáink megoldásában nagy segítséget jelentenek ezek az adományok. Új első osztályokat fogunk indítani hamarosan, és mindehhez szükség volt tankönyvekre, szekrényekre. Ezeknek kimondottan örülünk, minden segítség nagyon jól jön. Köszönjük szépen a felajánlásokat.”

EV