A helyi ruszin önkormányzat épületében helyezték el a Kisvárda térségében balesetet szenvedett ukrán autóbusz utasait

2023. július 23., 09:28

Amint arról a híradásokból értesülhettek, többen megsérültek abban az ukrán rendszámú autóbuszban, amely balesetet szenvedett szombatra virradó éjjel Kisvárda térségében.

A baleset hajnali 2 óra után néhány perccel történt: a Záhony irányába tartó ukrán busz lesodródott az útról és az árokba csapódott. A baleset következtében többen megsérültek, de a sérültek számáról és sérülésük súlyosságáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján nem közölt részleteket. A közlemény szerint a rendőrség befejezte a tömegszerencsétlenség utáni helyszínelést Kisvárda térségében, az útlezárást feloldották. A baleset körülményeit a kisvárdai rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ukrán távolsági buszon több mint ötvenen utaztak.

A balesetben érintett utasok ellátásáról a szombati nap folyamán Cap Andrea, a Tisza ETT igazgatója több bejegyzést is közzé tett a Facebook-oldalán. „Balesetet szenvedett egy ukrán rendszámú busz ma hajnalban Kisvárdánál. Azokat, akik nem szorultak kórházi ellátásra, azonnal a kisvárdai ruszin önkormányzat épületében helyeztük el. Itt várjuk a mentesítő buszt és a megnyugtató híreket a sérültekről” – olvasható az egyikben.

Majd a szombat esti órákban a következőket írta: „A ma hajnali buszbalesetben közel 30 ukrán állampolgár sérült meg. Szerencsére estére több kórházból bocsájtottak el sérülteket, így 37 utast útnak indítottunk Ukrajnába.”

(Facebook/RV)