Kilenc emberre fogyatkozva és pont nélkül kezdte a bajnokságot a Huszti FC

Labdarúgás

2023. augusztus 2., 08:42 , 1170. szám

Az élvonal mellett a két csoportban 10-10 csapatot tömörítő ukrán másodosztályban is megkezdődött a 2023–2024-es labdarúgóidény.

A nyugati régiónak számító A csoportban az újonc Huszti FC a nagy hagyományokkal rendelkező Kárpáti Lviv vendége volt. A házigazdák kispadján az a Miron Markevics ült, aki 72 évesen a másodosztály korelnöke, és a mintegy 40 éves edzői pályafutása során 12 éven át Lembergben edzősködött. Érdekesség, hogy 2016 óta nem vállalt munkát az ukrán futballban, de most ismét kedvet kapott hozzá, és fő feladataként a Kárpáti feljutását tűzte ki célként maga elé.

Markevics első sikerélménye már a 23. percben bekövetkezett, amikor is egy szép kombináció végén Jevhen Pidlepenec lőtte ki a jobb felső sarkot.

A 37. percben megfogyatkoztak a vendégek, Vadim Merdejev megkapta második sárga lapját, így számára véget is ért a találkozó. A Kárpáti és a Huszti FC is kapufáig jutott, de az eredmény már nem változott. A 77. percben ismét csökkent a husztiak létszáma, ezúttal a csereként nem sokkal korábban beállt Mihajlo Fljasko került a kiállítás sorsára.

A kilenc emberrel is derekasan küzdő kárpátaljai együttes még a ráadáspercekben is megpróbált egyenlíteni, Volodimir Citkin vezetőedző egy szögletnél még a kiválóan védő Belimenko kapust is előreküldte, de az eredmény már nem változott.

A javításra már hét végén meglesz a lehetőség a husztiak számára: az augusztus 6-án sorra kerülő 2. fordulóban az első játéknapon idegenbeli győzelemmel kezdő Epicentr látogat el a Tisza-parti városba.

(felvégi)