Ülésezett a Beregszászi Városi Tanács végrehajtó bizottsága

2023. szeptember 28., 14:42

A hírt Babják Zoltán polgármester közölte hivatalos Facebook-oldalán.

„A végrehajtó bizottság ülésén az oktatással, a költségvetéssel és a szociális szférával kapcsolatos döntéseket fogadtunk el. Az első határozat a 2023-2024-es tanév oktatási és kulturális intézményhálózatának jóváhagyására vonatkozott a Beregszászi kistérség területén.

 Babják Edit, a városi tanács oktatási és kulturális osztályának vezetője elmondta, hogy oktatási hálózatunk teljes mértékben megfelel a kistérség lakosai igényeinek. Kiemelte azt is, hogy ez évben megfigyelhető a tanulók létszámának csökkenése, azonban hasonló a helyzet a többi megyében is. Ha jövőre sem javul a helyzet, akkor korszerűsítésre, reformra szorul majd az oktatási intézményhálózat.

Elhangzott továbbá az is, hogy a Sevcsenko líceum Aranyhal helyisége szükséges az oktatási intézmény minden diákjának kényelmes elhelyezéséhez, ez azonban attól függ, hogy a helyiséget óvóhellyel lássuk el. Az óvóhely kérdésének megoldását a következő évi költségvetésben meg kell tervezni.

A végrehajtó bizottság tagjai a rendfenntartók és a lakosok kérésének megfelelően támogatták a közúti táblák elhelyezését, nevezetesen:

  • a Mikes utcán Veszélyes útszakasz és Egyenetlen út táblák;
  • az Esze Tamás utcán kiegészítő tábla a Forgalom tilos útjelző táblához;
  • Rozsoskert utca – személyautó-forgalom;
  • az Iskola útköz és a Radán Balázs utcák között Behajtani tilos tábla;
  • a Bondan Hmeljnickij utcáról a Radán Balázs utcára: Egyirányú utca tábla és A 8 tonnát meghaladó tömegű járművek mozgása tilos tábla” – olvasható a bejegyzésben.

(facebook.com/VV)