V. ZeneVarázslat képzés és hangverseny

2023. november 17., 16:36 , 1185. szám

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány 2023 őszén ötödik alkalommal szervezi meg a ZeneVarázslat című képzést és hangversenyt a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

A program célja, hogy minél közelebb hozza a gyermekekhez a klasszikus zenét. A ZeneVarázslat hangversenysorozat Magyarország számos településére eljutott, sok gyermekkel kedveltette meg a klasszikus zenét és a verseket.

A rendezvény szakmai referense Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas és Budapest Márka-díjas magyar zongoraművész.

Kárpátaljai zeneiskolák növendékeinek és zongoratanárainak jelentkezését várjuk. A növendékek zenetanárukkal együtt érkeznek a tehetséggondozásra, hiszen nagyon fontos, hogy a programvezető és a zenetanár közösen egyeztessen a diák zenei múltjáról, oktatási módszereiről és arról, milyen szinten tart a zenetanulásban.

Jelentkezhet minden olyan 8–17 év közötti fiatal, aki legalább 1 éve részt vesz zongoraoktatáson. A jelentkezettek egy előválogatón vesznek részt, amelyet követően kiválasztásra kerülnek azok a diákok, akikkel személyesen foglalkozik majd Várnagy Andrea egy képzés keretein belül. A foglalkozássorozat egy adventi hangversennyel zárul 2023. december 22-én, ahol bemutatják a tanult ismeretek.

Jelentkezési határidő: 2023. november 23., 14.00 óra

A program maximális kerete 30 fő.

A képzés lehetőséget biztosít felkészítő tanárok részvételére is. Részükre is teljes ellátást biztosít a program.

Előválogató időpontja: 2023. november 29., 14.00 óra

Képzés: 2023. november 29. – december 22.

Záró hangverseny: 2023. december 22., 14.00 óra

A tehetségkutató helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola.

Jelentkezni elektronikus úton lehetséges, melynek űrlapja az alábbi linken kitölthető. https://docs.google.com/forms/d/10xtpPOcg_4JxlIXxxU97ciQoS1wdnwWQEtqy9mh...

Részletes tájékoztatót az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

honlap: www.genius-ja.uz.ua;

e-mail: zenevarazslat@gmail.com