Hallgatásra utasították a Nép Szolgája párt képviselőit a mozgósítási törvénymódosítások kommentálását illetően

2023. december 27., 17:33

A Nép Szolgája párt parlamenti frakciójának a képviselői ajánlásokat kaptak arra vonatkozóan, hogy kerüljék a Legfelső Tanácsnak benyújtott, a mozgósítás és a katonai nyilvántartás javításáról szóló törvénytervezet kommentálását – közölte kedden az Ukrajinszka Pravda hírportál a Nép Szolgája párt frakciójában lévő forrásaira hivatkozva.

A kiadvány forrásai szerint a frakciónak a „kérdés érzékenysége” miatt az elnökével azonos irányvonalat kell követnie, ezért „a mozgósítást a társadalommal a katonáknak kell kommunikálniuk, akitől ez az igény érkezik”.

A frakcióban hangsúlyozták, hogy fegyelmet kell tanúsítani és tartózkodni a kommentároktól mindaddig, amíg a katonai vezetés el nem kezdi kommentálni a törvénytervezetben foglaltakat, és el nem magyarázza a társadalomnak, hogy miért pont ilyen normákat javasolnak, és mi indokolja azokat.

„A frakciónak tartózkodnia kell az ügy kommentálásától a tömegmédiában, nemzetközi szinten, közösségi oldalakon, személyes kommunikációban. Minden kérdést, ha van, a katonai parancsnokságnak kell továbbítani” – hangsúlyozták a Nép Szolgája pártban.

(vb/karpat.in.ua)