Eddig nem látott hatalmas légitámadást intéztek az oroszok Ukrajna ellen

2023. december 29., 10:33

Az oroszok péntek reggel óriási támadást intéztek Ukrajna ellen, mindent bevetettek, ami repül, kivéve a Kalibrokat, ráadásul a célpontok nem konkrét objektumok, hanem Ukrajna egész területe volt – közölte Jurij Ihnat ezredes, az ukrán fegyveres erők légierő-parancsnokságának szóvivője az ukrán televízió maratoni háborús adásában, számolt be az rbc.ua hírportál, adta hírül az rbc.ua hírportál.

A jelentés szerint Ihnat elmondta: „Az ellenség hatalmas rakétacsapást intézett különféle légi támadó eszközökkel. Valójában minden repült, látszólag csak Kalibrok nem voltak, és láttunk még Kinzsalokat, ballisztikus rakétákat, SZ-300-asokat és cirkálórakétákat, amelyek még mindig a radarjaink képernyőin vannak, még mindig Ukrajna nyugati része felé tartanak. Emellett a Shahedek bevetését láttuk, délkeleti irányból X-22 vagy X-32 rakétákat.”

A szóvivő szerint az agresszorok mintegy 18 Tu-95-ös stratégiai bombázót vetettek be. „Az előzetes információk szerint X-101, X-555 rakétákat lőttek ki. Valójában azt látjuk, hogy egy igazán erős ellenség csapott le. Van, amit lelőttünk. Sajnos vannak áldozatok is” – szögezte le.

A szóvivő úgy vélte, az ellenség célpontja egész Ukrajna volt. „Ukrajna volt a célpont, mert régen nem láttunk ennyi piros pontot a monitorjainkon (piros – ellenséges célpontok – a szerk.). Igazából az egész térképet az ellenséges légicélpontok fedték le – minden régióban, minden irányban” – mondta el Jurij Ihnat, hozzátéve, hogy a megszállók először csapásmérő drónokkal végeztek felderítést, majd különféle típusú rakétákat lőttek ki.

(vb/karpat.in.ua)