Drónokat és rakétákat lőttek le három ukrajnai megye felett

2024. február 24., 08:14

A Dél-Ukrajnai Védelmi Erők 12 ellenséges drónt és két H-59-es rakétát lőttek le műveleti területükön – jelentette az Ukrajinszka Pravda február 24-ére, szombatra virradóra.

„A Fekete-tenger felől indított Shahed-131/136 típusú UAV-k összetett manővereket hajtottak végre a part menti települések felett és a szárazföld belseje, a központi régiók felé.

A légvédelmi egységek műveleti területünkön lelőttek 12 kamikaze drónt: kettőt Mikolajiv megye felett, ötöt-ötöt Kirovohrad és Odessza megye felett” – közölték Telegram-csatornájukon a Dél-Ukrajnai Védelmi Erők.

„A drónokkal egy időben az ellenség H-59-es irányított légi rakétákat is bevetett a taktikai légierő egy repülőgépről az Azovi-tenger felől. Két rakétát megsemmisítettek a légvédelmi erők Kirovohrad megyében. A gép sorsát vizsgálják” – jelentették.

A hadsereg arról is tájékoztatott, hogy a lelőtt drónok egyike, amely lakónegyedre zuhant Odesszában, pusztítást és tüzet okozott egy tipikus odesszai udvarban.

„S bár a tüzet gyorsan eloltották, az egyik lakás teljesen megsemmisült. A tulajdonosa meghalt, a katasztrófaelhárítóknak sikerült kiszabadítaniuk a feleségét a romok alól, súlyos állapotban került kórházba” – közölték.

Emellett a szomszédos lakás további két lakóját égési és egyéb sérülésekkel szállították kórházba.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)