Bravúros idegenbeli pontszerzéssel kezdte az évet a Minaj FC

Labdarúgás

2024. február 28., 09:05 , 1199. szám

Légiriadó, vendégvezetés, ismételt légiriadó, kihagyott 11-es, egyenlítés – dió­héjban így lehetne összefoglalni az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Minaj FC 2024-es évi első bajnoki fellépését. A találkozó végén aztán a kiesés ellen küzdő kárpátaljai csapat örülhetett a váratlan pontszerzésnek.

Ha létezik országos egyes, akkor a reménytelenül utolsó helyen szerénykedő Minaj FC fellépése annak számított a Dnyipro Arénában a bajnoki címre esélyes hazaiak ellen. A mérkőzés légiriadóval kezdődött, mely alatt a csapatok játékosainak természetesen biztonságos helyre kellett vonulniuk, majd újból bemelegíteni és folytatni a találkozót.

A kényszerpihenő az addig valamivel többet kezdeményező vendéglátókat zavarhatta meg jobban, mivel az első félidő közepén elnéztek egy beadást, és az üresen maradt Artur Remenyak a minajiaknak szerzett vezetést. Nem sokkal később ismét légiriadóra figyelmeztetett a természetesen nézők nélküli stadion hangosbemondója, ami ismételten játékmegszakítással, majd újbóli folytatással járt. Ez ismét a vendégeket zavarta meg kevésbé, hiszen büntetőhöz jutottak. Viszont Timur Korablin lövését Jevhen Volinec kapus bravúros vetődéssel hárította.

Az újabb játékmegszakítás már a szünetre küldte a csapatokat, de ezután már a Dnyipro–1 kapott lábra. Az 51. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Olakszandr Pihaljonok magabiztosan értékesített.

A hátralévő több mint fél órában a Dnyipro ugyan nyomott, de csak kapufákig és helyzetekig jutott el, maradt az 1-1-es végeredmény.

A többi találkozó közül említést érdemel a listavezető Krivbasz magabiztos győzelme Cserkasziban, illetve a Dinamo Kijev vendégsikere a Metaliszt vendégeként. Az öt lejátszott találkozón nem született hazai győzelem.

Eredmények: Dnyipro–1–Minaj FC 1-1, Veresz Rivne–Kolosz Kovalivka 0-2, Metaliszt 1925 Harkiv–Dinamo Kijev 2-4, Ruh Lviv–Polisszja Zsitomir 1-1, LNZ Cserkaszi–Krivbasz 0-3.

Az Olekszandrija–Sahtar Donyeck, Zorja Luhanszk–Vorszk­la Poltava és az Obolony Kijev–Csornomorec Odessza találkozókat lapzártánk után rendezik.

A tabellát immáron pont­egyenlőséggel vezető Krivbasznak 37, a második Dnyipro–1-nek 35 pontja van, míg harmadik a Polissz­ja Zsitomir 33 ponttal rendelkezik.

Az alsóházban a vendégbravúr ellenére a Minaj egyedüli csapatként áll 7 ponttal az utolsó, 16. helyen, míg az előtte álló Veresznek 12 pontja van.

A Zselko Lubenovics által irányított kárpátaljai alakulat a március 1-én sorra kerülő 19. fordulóban a Metaliszt 1925 Harkiv gárdáját látja majd vendégül.   

(jakab)