NMT–2024: A MON jóváhagyta a tesztírás menetrendjét

2024. február 29., 08:12 , 1199. szám

Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma (MON) jóváhagyta a 2024-es Nemzeti Multidiszciplináris Teszt (NMT) megszervezésének és lebonyolításának naptári tervét – jelentette az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központra hivatkozva.

A teszt megírására két időszakot jelöltek ki: a fő és a kiegészítő időszakot. A fő időszakra május 14. és június 25. között kerül sor, a kiegészítő időszakot július 11–19-én bonyolítják le.

Az NMT-re jelentkezők regisztrációjának is két időszaka lesz: a fő és a kiegészítő.

A fő időszak március 14-től április 11-ig tart. A regisztrált jelentkező április 15-ig módosíthat a személyes fiókjában megadott információkon (például választhat másik tantárgyat vagy települést Ukrajnában/külföldön, ahol meg szeretné írni az NMT-t).

A kiegészítő időszakban (május 10–15.) azok regisztrálhatnak az NMT-n való részvételre, akik ezt méltánylandó okból nem tudták megtenni a fő időszakban. Azok is ekkor nyújthatják be dokumentumaikat, akiknek a regisztrációját a fő időszakban elutasították. A kiegészítő időszakban jelentkezők május 19-ig módosíthatnak a regisztrációs adatokon.

 (szcs/life.pravda.com.ua)