Cirkuszi dolgozók is halasztást kapnak a mozgósítás alól

2024. április 9., 10:34

A Kulturális és Információpolitikai Minisztérium megerősítette a Krivij Rih-i, harkivi, dnyiprói, odesszai és lembergi (lvivi) cirkusznak a gazdaság működésének és a lakosság élettevékenységének biztosítása szempontjából kiemelten fontos szervezet státuszát. Munkatársaik halasztást kapnak a mozgósítás alól – írja az Ekonomicsna Pravda a tárca honlapján megjelent rendeletek alapján.

A rendelkezés vonatkozik Ukrajna Vándor- és Nemzeti Cirkuszaira, valamint az Ukrajnai Állami Cirkuszvállalatra is.

A dokumentumok szerint ezek a vállalkozások megfelelnek a gazdaság működésének és a lakosság élettevékenységének biztosítása szempontjából kiemelten fontos szervezet kritériumainak a speciális időszakban.

A cirkuszi intézmények mellett a Huculija együttes, az Ukrán Nemzeti Opera, a Lvivi Nemzeti Opera, a H. H. Verjovka Nemzeti Kórus és az Ukrán Nemzeti Szimfonikus Zenekar is megkapta a szóban forgó státuszt.

Korábban jelentették, hogy a Kulturális és Információpolitikai Minisztérium megerősítette az országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában résztvevő csatornáknak a gazdaság működésének és a lakosság élettevékenységének biztosítása szempontjából kiemelten fontos státuszát a speciális időszakban. Munkatársaik szintén halasztást kapnak a mozgósítás alól.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)