Az energiarendszert támadta Oroszország az éjszaka

2024. április 11., 09:25

Április 11-ére, csütörtökre virradóra robbanásokat jelentettek Lemberg (Lviv), Zaporizzsja és Kijev megyékből, valamint Harkivból – írta a korrespondent.net.

Az éjszaka folyamán az egész ország területén légiriadó volt, a nyugati megyékben a csapásmérő drónok, a keletiekben a ballisztikus és cirkálórakéták becsapódásának veszélye miatt.

Drónok áthaladását jelentette a Kijev Megyei Katonai Közigazgatás, majd működésbe lépett a légvédelem. Beszámolójuk szerint a támadás a kritikus infrastruktúra ellen irányult, tűz keletkezett.

Robbanások egész sorozata dördült Harkivban és a megyében, ezt megelőzően ballisztikus rakéták indítását jelentették Belgorodból.

Zaporizzsja megyéből szintén a drónok és rakéták kombinált támadásáról érkezett jelentés.

Az Ukrajinszka Pravda idézi Herman Haluscsenko energiaügyi minisztert, aki a Facebook közösségi oldalon jelentette kora reggel, hogy az ország energetikai infrastruktúráját érte támadás Harkiv, Lemberg, Zaporizzsja és Kijev megyékben.

A Vezérkar reggeli összesítése szerint 40 Shahed-136/131 drónnal támadta az országot az ellenség, ezek közül 37-et sikerült megsemmisítenie a légvédelemnek.

(korrespondent.net/pravda.com.ua/Kárpátalja)